Buikvet verbranden in vier stappen!

Buikvet verbranden kan met een speciaal dieet of met sporten. Maar wat nog beter is en wat de gouden formule te noemen valt is als je deze twee combineert. Hier is ie dan, de gouden buikvet kwijtraken formule, dat iedereen wel bekend in de oren klinkt maar op een één of andere manier negeert of onderschat.

We weten inmiddels allemaal dat overgewicht ongezond is. Maar velen weten niet dat zelfs het hebben van een klein buikje óók ongezond is. Waarom moeten we vet buik bestrijden en hoe gaat dat in z’n werk?
Ons lichaam slaat op twee plekken vetten op. De eerste plek ligt onder de huid, rondom de dijbenen, heupen, billen en de buik. Het vet dat op deze plek wordt opgenomen, is het vet dat we kunnen zien. Met andere woorden hoe meer vet je onderhuid opneemt, des te dikker je wordt. De tweede plek ligt diep in het lichaam, onder andere rond het hart, de longen, de maag en de lever. Dit wordt orgaanvet ofte wel het visceral vet genoemd. Het orgaanvet is enorm ongezond als het lichaam er veel van opneemt.

 

Nu vraag jezelf af wat de omvang van de buik daarmee te maken heeft?
Wanneer je een buikje krijgt, dan moet je beseffen dat rond de organen enorm veel vet is opgeslagen. Met andere woorden: een buikje is een symbool dat aangeeft dat er te veel vet is opgeslagen rond de organen. Daar tegenover hebben we natuurlijk ook een goed nieuws, want wanneer je het vet rond je buik gaat bestrijden, zal de hoeveelheid orgaanvet ook verminderen.

Alleen maar buikspieroefeningen doen zonder je voeding aan te passen gaat er niet voor zorgen om je buikvet kwijt te raken, je maakt misschien wel buikspieren aan met buikspieroefeningen maar door je buikvet zullen ze niet te zien zijn, je moet echt je voeding aanpassen zodat je lichaam vet gaat verbranden, en gecombineerd met sporten (cardio en buikspieroefeningen) zorg je ervoor dat je lichaam strakker wordt inclusief je buik!

 

In 4 stappen naar een gezond buikje

Wat de oorzaak van een grote hoeveelheid aan orgaansvet, is op dit moment niet belangrijk. Hetgeen wat belangrijk is, zijn de stappen die u moet gaan ondernemen om het vet te bestrijden. Heel simpel, men moet constant bewegen. Uit een Engels onderzoek bleek dat slanke mensen die weinig bewegen en op gewicht blijven door ”bewust” te eten, eerder last hebben van orgaansvet dan mensen die wel actief bezig zijn met lichamelijke oefeningen. De volgende stappen dient men te ondernemen om het buikvet te bestrijden:

Stap 1: Intensief bewegen
Cardio: Dit is een van de belangrijkste onderdelen van de formule buikvet kwijtraken. Cardio zal helpen buikvet verbranden. Wanneer je intensief gaat sporten, zal het orgaansvet het eerst aangepakt worden. Hierbij kun je denken aan joggen, HITT cardio, lange wandeltochten maken, snel fietsen, fitnessen, zwemmen, etc. Het is aanbevolen om minstens een half uur en maximaal een uur de sport uit te oefenen. Krachttraining: Ook krachttraining kan je helpen vet te verbranden en met buikvet kwijtraken maar dit is vooral om je spieren te verstevigen.

Stap 2: Gezond eten
Er zijn helaas geen formules om meteen het buikvet te bestrijden, maar door gezond te gaan eten, zul je al gauw merken dat het buikje aan het verminderen wordt.
Vanzelfsprekend is het beter om zoveel mogelijk suiker (koolhydraten) en verzadigde en transvetten te mijden. Ook zal het je niet verbazen als ik zeg dat je beter de junkfood, snoepjes, koekjes, chips en roomijs kan laten staan om buikvet kwijt te verbranden.

Verder voldoende water is zeker aan te raden. Tenslotte bestaat je lichaam voor een grotendeels uit water.
Buikvet kwijtraken en het afvallen kan doormiddel van niet te veel eten, maar zeker ook niet te weinig. Wanneer er geen voedsel is om te verbranden gaat je lichaam uit nood spieren verbranden in plaats van vet.

Stap 3: De juiste hoeveelheid slaap
Ook slapen speelt een belangrijke factor om het buikvet tegen te gaan. Uit een onderzoek is gebleken dat mensen die tussen de 6 tot 7 uur per nacht slapen, het lichaam in vijf jaar minder orgaansvet produceert dan mensen die minder dan 6 en langer dan 8 uur slapen.
Het is bewezen dat bij mensen die te kort slapen de neiging hebben om meer te eten vanwege de leptine percentage in het bloed. Voldoende slaap zal je dus helpen met buikvet kwijtraken.

Stap 4: Stressreductie
De laatste stap is het reduceren van stress. Stress zorgt namelijk voor een hogere productie van hormoon cortisol, waardoor er een extra opslag gecreëerd wordt voor visceraal vet. Indien je ergens mee zit, kun je het liefst gaan delen met je naasten, vrienden, familie etc. De stress kun je verminderen door te mediteren, yoga te gaan uit oefenen of te gaan fitnessen. (sporten)

 

De gouden formule:
De gouden formule is dus een gezond dieet in combinatie met beweging. Omdat mensen vaak geen zin hebben om naar de sportschool te gaan is er ook een andere perfecte vervanging daarvan. Wat is er beter dan thuis trainen and buikvet verbranden? Het bespaart je benzine en een maandelijks betaling aan je sportschool. Jesse van der Velde is een personal coach die al jaren ervaring heeft met de beste methodes om buikvet te verbranden. Hij heeft een coaching programma in elkaar gezet waar je met een kettlebell werkt.

Een kettlebell is de beste thuis fitness voorwerp die je kunt hebben. Hiermee train je letterlijk heel je lichaam en het laat je vet zeer snel verbranden. Het coaching programma is een perfecte manier van buikvet kwijtraken.

Share This: