Groene koffie

Groene koffie Groene koffie lijkt dé nieuwe rage binnen afslankland te worden. Zo zijn er talloze websites die groene koffie aanbieden en legio forums waar mensen vragen stellen en beantwoorden over de werking van groene koffie.

Een kopje groene koffie per dag zou volgens de producent van Leptin Green Coffee 800 zorgen voor:
•Gewichtsafname van gem. 10 procent
•Stijging van de spiermassa t.o.v. lichaamsvet van gem. 8 procent
•Verlaging van de BMI (Body Mass Index) van gem. 8 procent

Maar is dit mogelijk? Hieronder lees je alles over groene koffie als hulp bij afvallen en afslanken.

Groene koffie ‒ Wat is groene koffie?
Traditionele groene koffie is eigenlijk niets meer of minder dan koffie die wordt gezet van ongebrande koffiebonen. Koffiebonen zijn van nature namelijk lichtbruin, donkerbruin, roodbruin, groen of grijzig. Ze worden bruinzwart tot zwart door het brandproces. Doordat groene koffiebonen niet worden gebrand, blijven bepaalde voedingsstoffen behouden. Zo bevat groene koffie veel meer fenolen en terpenen (o.a. cafestol en kahweol) dan gebrande koffiesoorten.

Groene koffie ‒ Groene koffie m.b.t. afvallen en afslanken
Fenolen en terpenen zijn niet per definitie van nut bij afvallen, afslanken of gewichtsverlies. De populaire groene koffie die te boek staat als afslankkoffie (o.a. Leptin Green Coffee 800 en LipoLysin) wordt dan ook niet gemaakt  van groene koffiebonen.

Sterker nog: veel groene koffie is überhaupt geen koffie. Groene afslankkoffie wordt veelal gemaakt van groene theeblaadjes waar allerlei stoffen aan worden toegevoegd. Deze toegevoegde stoffen variëren van kruiden en cafeïne tot efedrine en sibutramine.

Groene koffie ‒ (Verboden) ingrediënten
Groene afslankkoffie is in veel gevallen dus geen koffie, maar thee. Deze groene “koffie” helpt je dan ook niet bij het afvallen door de van nature in koffie aanwezige stoffen, zoals veel producenten beweren. Het zijn de toegevoegde organische en/of synthetische hulpstoffen die zorgen voor gewichtsverlies. Groene koffie is dus eigenlijk een vloeibare afslankpil.

Stoffen als sibutramine en efedrine zijn overigens verboden op de Nederlandse Vrije Handelsmarkt. Vandaar dat bepaalde soorten groene koffie enkel via het internet kunnen worden besteld.

Groene koffie ‒ Tot slot
Iedere groene koffie is anders, en het zijn de (al dan niet verboden) aanvullende ingrediënten die de werkzaamheid ervan bepalen. Of je kunt afvallen met groene koffie blijft daarom een vraagteken.

Share This: